©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sveriges musiktidning!

sonic_6166_380px.jpgMusiktidningen som ger lite mer till dig som är mer än genomsnittligt musikintresserad.
  Det är Sonic.
  Receptet har varit detsamma sedan starten: välskriven, initierad, musikjournalistik levererad med både passion och stil.
  De första femton åren levererad i form av en tämligen konventionell musiktidning med grunden i recensioner, tänkvärda inlägg och inte minst artistintervjuer - genom åren har vi pratat med alla från Bruce Springsteen, Destiny’s Child, Nick Cave och Al Green till Erykah Badu, Rod Stewart, David Bowie och Jay-Z. Allra mest har vi nog lagt krutet på svensk musik, av givna skäl möjligen men också för att svensk musik, inom så många genrer, under den här perioden varit exceptionellt lätt att känna engagemang för.


2013 gjorde vi vårt första specialnummer, det blev ett om de bästa svenska albumen någonsin. Numret blev såväl omdiskuterat som en smärre försäljningsframgång och fick oss att vilja utveckla det konceptet.
  Det dröjde emellertid till 2016 innan vi tog det vidare. I år gör vi uteslutande extratjocka specialnummer på olika teman. Först ut var ett om skivsamlande ur en mängd olika perspektiv, därefter ett om musikstaden Göteborg. Om det första skrev Jan Gradvall: »Tidskriftsmagi. Lysande kulturjournalistik. inga musiktidningar i USA och UK är i närheten av detta.« Göteborgs-Posten skrev: »Det är precis så nördigt som det låter, men det är också gjort med så mycket kärlek och med så oerhört välskrivande händer att även den som inte är speciellt intresserad ens av musik torde förföras och fascineras.« Joacim Forsén i Aftonbladet skrev: »Det var väldigt länge sedan jag läste ett magasin från pärm till pärm och ändå ville ha mer när de 116 sidorna var över.«
  Två ytterligare specialnummer väntar i höst.


Förutom tidningen har vi även givit ut fyra böcker; krönikesamlingen »Trender är galna« (2004), artikelsamlingarna »Kent: Texter om Sveriges största rockband« (2007) och »Håkan Hellström: Texter om ett popfenomen« (2008) [dessa tre är slutsålda] samt »Lennart Persson - samlade texter musiktidningen Sonic«.

 

HÅRDA FAKTA

Utgivning: 4 nummer per år, i år samtliga specialnummer på specifikt tema

Antal sidor: 116-132

Utgivare: Sampler Media AB

Distribution: Svenska Interpress AB, Press Stop (Sverige)

ISSN: ISSN 1650-2795

 

KONTAKT

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Pierre Hellqvist


Annonser

Oscar Seth

 

Webb

Peter Korsbäck (webmaster)

Håkan Steen


Prenumeration

Allt om prenumerationer här!

 

ADRESS

Sonic

Box 466

129 04 Hägersten

 

TELEFON

08-702 15 50

Prenumerationsärenden: Titeldata 0770-45 71 90 (vardagar 8.30-16.00)

 

E-POST

[email protected]

 

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner