©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Tio videor: Peter LeMarc, El Perro Del Mar
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 8 november 2016, 08:42
TIPS

Dungen: Achmed flyger


Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 4 november 2016, 20:06
TIPS

sonicspellista161104.pngSedan senast har vi rensat ut rejält och fyllt på med massa nytt. Du torde med denna spellista ha lyssning så du åtminstone överlever helgen. (Förra spellistan finns för övrigt här, för den som gillar att leka arkivarie.)


SONIC-SPELLISTAN 20161104

Slowgold: Karusellen
Hinds: Holograma
Oktoberklubben: Everyday
Norma: Lies
Foxygen: Follow the Leader
Sonny: Skymning (brända dagar)
Laser & Bas: Spela Shoreline
Frida Hyvönen: Sjön

Läs mer...
Nya recensioner: Frida Hyvönen, Jim James med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 4 november 2016, 10:30
ÅSIKT

sajtbildvecka44.pngTung skivvecka mitt i ruschen med Sonic #89. Vi hoppas återkomma nästa vecka med recensioner på exempelvis Alicia Keys, Common och Hope Sandoval. Den här veckan kör vi hur som helst följande laddning:

 

Shirley Collins: Lodestar

PM Jönsson finner sig fortfarande förtrollad av comebackande folkveteran.

 

Thomas E Frank: Tre månader

PM Jönsson tar del av en icke oäven soloutflykt från Den Stora Vilan-gitarrist.

 

Frida Hyvönen: Kvinnor och barn

Till en början känner Sara Berg viss skepsis gentemot Frida Hyvönens svenskspråkiga ansats, men blir undan för undan alltmer övertygad.

 

Jim James: Eternally Even

En i grunden angelägen skiva upplever Pierre Hellqvist egendomligt oangelägen.

 

Lambchop: FLOTUS

Där Kurt gör en Kanye. Jens Karlsson gillar.

John Prine! John Prine! John Prine! Sa vi John Prine?
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 3 november 2016, 21:09
TIPS

prine.jpgUndrar du över de ståtliga fyrverkerier som lyser upp Söder i afton står förklaringen att finna i våldsamt firande på det Kocksgatan-belägna Sonic-högkvarteret. Anledningen stavas nu varken upplagerekord eller oväntade jättedonationer till oss (även om båda vore synnerligen välförtjänta, right?), utan det handlar så klart om nyheten - så efterlängtad - att John Prine, i sällskap med förnämliga Amanda Shires, kommer till Sverige i vår (17 april, Göteborg, 18 april Stockholm). John Prine. Det är liksom låtskrivarnas låtskrivare det. Därutöver något av pappa till dagens »alternativa« countryscen i Nashville. Alla från Kacey Musgraves och Sturgill Simpson till Jason Isbell och Holly Williams dyrkar Prine - som person, som låtskrivare, som artist, som väsen. (Vill du få det svart på vitt läs den här fina Bitter Southerner-texten!). Hur som helst, någonstans i glädjeyran gjorde vi en spellista. Den rymmer sjuttio Prine-inspelningar (eftersom karln nyligen fyllde sjuttio) samt trettio Prine-tolkningar av sådana som Bettye LaVette, Paul Westerberg och My Morning Jacket. Hundra totalt alltså. Det blir inte mycket bättre än så. Det är all the best.

Den vilda tystnaden
Av Niklas Elmér   
Tisdag 1 november 2016, 07:20
TIPS

fridah43.png Frida Hyvönen är tillbaka. På tiden, säger rätt många av oss. »Kvinnor och barn«, hennes första album på fyra år och utöver hennes första svenskspråkiga, släpps på fredag. Till Sonic #43, oktober 2008, gjorde skribent Niklas Elmér och fotograf Anna Simonsson ett utförligt och strålande porträtt av Frida som vi nu tyckte det var lägligt att dela med oss av här på sajten.

 

»Just listen to the music

– it will dance for you«

Den amerikanska ballerinan Suzanne Farrell till den ryska dansösen Elena Pankova, från självbiografin »Holding On to the Air«

 

»The love of my life when I was a teen

used to write me the sweetest letters

And one night he shot

a couple of birds in a pool

I thought it was to impress me«

»Dirty Dancing«, Frida Hyvönen

 

Frida Hyvönen öppnar dörren till sin gula trettiotalsvilla i Flarken mitt emellan Umeå och Skellefteå iklädd en grön klänning och vita knästrumpor, tar i hand och presenterar sig tyst som »Frida«.

- Var det svårt att hitta hit? frågar hon trevande och leder med van hand mot köket.

- Säga vad man vill, men jag har kanske inte valt den bästa platsen på planeten att bo på om jag förväntar mig frekventa besök. Men välkomna in, här bor jag. Det finns kaffe och smörgåsar för den som är hungrig.

Läs mer...
Rock 1975, en spellista
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 29 oktober 2016, 16:01
TIPS

Rock1975NY.pngDet är inte det att rocken 1975 är dålig.
   Tvärtom, där finns en hel del gedigen pubrock, powerpop eller annan protopunk, skamlösa rester av glamrock, boogierock och countryrock, och närapå allesammans rymmer sin beskärda del av illa dolda kokaingitarrer. Produktionerna är slicka, stämmorna sammetslena, arenorna väntar på att fyllas.

Läs mer...
Nya recensioner: Tove Lo, Sabina Ddumba med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 28 oktober 2016, 07:14
ÅSIKT

sajtbildvecka43.pngOmgivna av oktoberrusk kan vi inte gärna låta bli att streta vidare med Sonic #89, det som blir årets sista utgåva från oss. Vilket för övrigt ut att bli ett finfint nummer där det övergripande temat är musikåret (skivorna, återutgåvorna, konserterna, låtarna, böckerna, dokumentärerna, fenomenen) vi strax lämnar bakom oss men även en liten titt på vad som väntar framöver. I väntan på det går det som vanligt alldeles utmärkt att ta del av veckans giv av recensioner. Högintressant stoff.

 

Rakel and Klara Bergman Fröberg w. Dan Fröberg: Moon, Eye, Shine and Turn Around

Experimentell rockmusik från två tvillingsystrar öppnar associationsflödet på vid gavel hos PM Jönsson.

 

Sabina Ddumba: Homeward Bound
En befriande trygg och oängslig artist. Jenny Sörby är djupt imponerad av det här debutalbumet.

 

Madness: Can't Touch Us Now
Nja. Madness bör väl kunna bättre än så här. Johan Apel Röstlund noterar lite för få toppar och lite för djupa dalar.

 

Tove Lo: Lady Wood
Fredrik Thorén gillar hur Tove Lo, trots att hon samtidigt är en hypereffektiv hitmaskin, satsar på att få till en enhetlig albumkänsla.

 

Iiris Viljanen: Mercedes
En av de där sällsynta skivorna som får det att bränna till i Johan Jacobssons ögon.


Du hittar fler recensioner här!

 

Tio videor just nu: Kent, The Avalanches med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 27 oktober 2016, 11:58
TIPS

S U R V I V E: Copter

 

Läs mer...
Country 1970, en spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 26 oktober 2016, 21:33
TIPS

Country 1970.jpgAll makt till Sturgill Simpson.

Det här med att förena södernsoul, rock’n’roll, honkytonk, croonertoner, folkrock och psykedeliska stråk på en och samma skiva som han gjort med sina senare plattor, inte minst årets kosmiska klassiker »A Sailor’s Guide to Earth«, sker på tok för sällan och bör göras varje dag. För att det låter så bra, förstås. Men också för att skaka om Nashville-etablissemanget, som helst ser att ljudbilden i countrymusik ska vara identisk med valfri Bon Jovi-hit.

Läs mer...
Sång för livet
Av Marimba Roney   
Måndag 24 oktober 2016, 09:41
TIPS
Ddumba79.png 

Efter en svit synnerligen framgångsrika singlar släpps så den här veckan Sabina Ddumbas debutalbum »Homeward Bound«. Till Sonic #79, februari 2015, då hon var aktuell med sin andra singel »Effortless« pratade Sabina med Marimba Roney (foto: Anna Simonsson) om sång som terapi och vikten av att tänka stort. 

 

Hon kommer tjugo minuter för sent in på det kafé vi bestämt plats på.

- Förlåt, jag är tidsoptimist, jag tror att jag ska hinna göra en massa saker på tio minuter men det går aldrig, säger Sabina Ddumba, iförd sin karaktäristiska turban där hon samlat sina flätor i en »knut« på huvudet.

Sabina Ddumba utstrålar trots sin ringa ålder - tjugo - pondus och lugn. Hon har också redan hunnit gästa Adam Kanyama, Mohammed Ali och Silvana Imam, turnerat med Jenny Wilson och hamnat på Billboardlistan genom att sjunga refrängen i Katy Perrys »Walking on Air«. Sabina har framfört Chuck Berrys »Havana Moon« på Polarprisgalan inför Kungen och slog förra året framför allt ned som en bomb i musiksverige med sin solodebut »Scarred for Life«. Den kom att bli en av 2014 års mest spelade låtar i Sveriges Radio. Nu är hon aktuell med uppföljarsingeln »Effortless« och planen är ytterligare en singel innan albumet.

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 91 - 100 av 3398
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner