©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Bara för dig och mig
Av Gustav Gelin   
Lördag 17 december 2016, 07:00
KRÖNIKA

kentbild.pngKent var Sveriges största rockband. Men de blev aldrig allmängiltiga. Gustav Gelin saluterar Eskilstunas finaste som slutar med flaggan i topp. (Texten ursprungligen publicerad i just utkomna Sonic #89 där vi summerar musikåret 2016.)

 

- Ni kan skratta om ni vill, håna oss vi rör oss, ni står still.

Jag stod lutad ut genom ett fönster mot Ringvägen. Stockholm hade vaknat långsamt sedan flera timmar tillbaka och nere på gatan hastade folket på väg till nya arbetsdagar.

Mitt tjugonåntingsjag med alldeles för många dåliga substanser i kroppen skrek till dom där nere. Dom andra. Dom vi aldrig skulle bli som.

Just där och just då, på en efterfest när det fortfarande var nittonhundratal stod Kent fortfarande för utanförskapet, att våga vara stolt över att inte passa in.

Läs mer...
Nya recensioner: J. Cole, Hjelle med flera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 16 december 2016, 08:56
ÅSIKT

sajtbildvecka50.pngSista veckan med sajtrecensioner för i år! Japp, vi är slitna bortom fattning och behöver nog få vila lite över helgerna (även om det finns skäl till att tvivla på att det verkligen blir så mycket vila av men det är vårt problem). Hur som helst ämnar vi återvända med nya recensioner och rätt mycket mer än så efter årsskiftet - inte minst ska det ju till fyra nya extratjocka specialnummer. (Vi börjar i mars med ett om LA, då och nu.) Lös prenumeration - eller ge bort i julklapp!

Olov Antonsson: Nere och ute i AC län
»Egentligen borde han bada i guldskivor just nu.« Johan Jacobsson om ett lite för lite upptäckt popmusikaliskt snille.

J. Cole: 4 Your Eyez Only
Tony Ernst säger som det är: »Han skulle bli Jay Z:s skyddsling, han skulle ju bli en östkustens Kendrick. Nu blev han bara ett internet-meme.«

Cosima: South of Heaven
Kärlek, åtrå och en soulstjärna i vardande. Pierre Hellqvist har svårt att slita sig.

Hjelle: Högst medelmåttig
Bäddat för Trubbel-sångaren på solokvist är allt annat än medelmåttig, om du frågar Pierre Hellqvist.

Tidigare recensioner här.

Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 15 december 2016, 00:29
NYHET

sonicspellista161215.pngInte direkt högsäsong för låt- och skivsläpp. Men en del hörvärt ges allt ut. Och somligt av det mest värdefulla har vi samlat i den senaste inkarnationen av Sonic-spellistan: grym garagepop från LA med The Molochs, ojämförlig göteborgsk zebrafunk med Ikhana, överraskningssläpp med Yung Lean, en älskvärt bitterljuv Hanna Järver & Jonas Lundqvist-duett, självhäftande r'n'b-pop med Lilla Namo, den elektroniska utopin (»I know a place/Where everyone's gonna lay down their weapons«) med MUNA, det glimrande samarbetet mellan Bonobo och Rhye, med mera, med mera. (Förra spellistan hittas här.) Har du förresten ännu inte försett ditt hem med ett ex av hyfsat färska Sonic #89 finns alltjämt chansen. Och grunnar du på en tidningsprenumeration finns vi så klart alltid där för dig.

 

SONIC-SPELLISTAN 2016-12-15

The Courtneys: Silver Velvet

The Molochs: You and Me

Wax Idols: Everybody Gets What They Want

Ikhana: WTA

Yung Lean ft Luckaleannn: Hop Out

Ellie Herring ft Yaeji: Swim Me

Hanna Järver & Jonas Lundqvist: C'mon

Lilla Namo: Förlåt

Läs mer...
Tio videor just nu: Big Sean, King med flera
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 13 december 2016, 08:37
TIPS

Diana Gordon: Woman

 

Läs mer...
Med bromancen som sköld
Av Hateff Mousaviyan   
Måndag 12 december 2016, 11:42
KRÖNIKA

theblaze - virile.pngDe dansar de vilsna själarnas capoeira. Hateff Mousaviyan kan inte slita blicken från en viss video med The Blaze. (Texten ursprungligen publicerad i just utkomna Sonic #89 under vinjetten »Årets musikvideo«.)

 

Det finns en scen i Xavier Dolan-filmen »Mommy« (2014) som jag fortfarande har svårt att skaka av mig. Problembarnet Steve och hans mamma har bjudit över Kyla, den plågade grannkvinnan, på middag. Mitt i småpratet börjar mor och son, helt apropå ingenting, mima ikapp till Céline Dions »On Ne Change Pas«. De gör det med så mycket hjärta att Kyla för en kort sekund glömmer sina talsvårigheter och sjunger med i låten. Ingen är mer lättad än hon.

   Det porlar inom mig när jag tänker tillbaka på denna sekvens.

Läs mer...
Nya recensioner: Dawn Richard, Kacey Musgraves med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 8 december 2016, 23:33
ÅSIKT

sajtbildvecka49.png

Detta hyperintensiva musikår börjar gå ner i varv. Rätt mycket av det som hänt, påverkat och inspirerat oss under 2016 ringar vi in i just utgivna Sonic #89. Köp gärna! 116 välfyllda sidor. Men vi langar likafullt fram en liten laddning recensioner även den här veckan. Ett av veckans släpp, närmare bestämt Neil Young, betade vi visst av redan förra veckan. Det blir så ibland. Och J Cole-plattan tar vi säkerligen oss an nästa vecka.

 

Farsta: Efter kalaset

Punkveteraner gör en helt okej och lite lagom lågmäld rockplatta som, enligt Johan Apel Röstlund, aldrig riktigt tänder till.

 

Kacey Musgraves: A Very Kasey Christmas + Loretta Lynn: White Christmas Blue

Pierre Hellqvist firar countryjul. Men är inte odelat positiv.

 

Dawn Richard: Redemption

Del tre i en förbryllande, fascinerande, fantastisk albumtrilogi. Özgür Kurtoğlu imponeras av en artist som vänder upp och ner på våra förväntningar och definitioner av popmusik.

 

Tidigare recensioner här!  

 

Tio videor just nu: Silvana Imam, The Rolling Stones med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 5 december 2016, 08:37
TIPS

Slowgold: Karusellen


Läs mer...
Kemikalien som får laboratoriet att explodera
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 4 december 2016, 14:29
TIPS

NeilYoungMoose.jpg»He blows it quite often. And his failures are often more impressive and more capable of moving a listener than the successes of many another artist.«

Orden tillhör Greil Marcus och han skrev dem redan 1969. Om vem? Neil Young, så klart. Redan då, ett par soloplattor in i karriären som följde på den korta Buffalo Springfield-tiden och på god väg att skjuta till ett fjärde efternamn till supergruppen Crosby Stills & Nash, sågs Neil Young som en särling men också en ärketalang, någon som vek av från det förväntade, någon som inte var rädd för att drutta på ändan och som alltid prioriterat känsla före perfektionism.

Läs mer...
Nya recensioner: The Rolling Stones, The Weeknd med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 2 december 2016, 10:38
ÅSIKT

sajtbildvecka48.pngSonic #89! Japp, nya numret är ute nu. Du bör läsa det. Du kan dryga ut den läsningen med att kika på våra recensioner nedan.

Algesten: Algesten
Isolation Years-sångaren har tagit tid på sig. Och det märks, i en uteslutande positiv bemärkelse. Anders Dahlbom gillar.

Peter Doherty: Hamburg Demonstrations
Pierre Hellqvist tycker att den gamle rubriksättaren skulle ha vågat skala av ännu mer.

The Rolling Stones: Blue & Lonesome
Precis på gränsen mellan att vara småtrevlig och småtrist, om en ska tro Pierre Hellqvist.

The Weeknd: Starboy
Ett barn av vår tid. Jenny Sörby blir både lite trött och lite imponerad.

Neil Young: Peace Trail
Nja. Det är väl kontentan av Pierre Hellqvists »Peace Trail«-upplevelse.

 

Tidigare recensioner här!


Skribenternas årsbästalistor!
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 30 november 2016, 11:48
TIPS
Du vill veta hur de olika Sonic-pennorna röstade till vår sammanlagda årets bästa album-lista (som finns publicerad i just utkomna Sonic #89)? Du vill ha koll på vem som tycker som du och vem som seriöst borde skärpa sig? Du vill föra anteckningar på vilka som såg till att Skepta-albumet tog sig så högt upp och vilka som helt har ignorerat Iiris Viljanen? Svar finns här.
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 71 - 80 av 3398
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner