©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Tio videor just nu: Lana Del Rey, Sturgill Simpson med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 20 februari 2017, 20:01
TIPS
Laura Marling: Next Time

Läs mer...
Sonic Sessions: Nikki Lane, intervjun
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 17 februari 2017, 18:27
SONIC SESSIONS

»En omtumlande, rolig, vacker, sorgsen, kaxig, upplyftande livsresa innehållandes artistens hittills mest distinkta låtskrivande«.

Det skriver Pierre Hellqvist i dagens Sonic-recension av »Highway Queen«, Nikki Lanes tredje album. Han delar ut betygssiffra 9.
   Vår tredje Sonic Sessions-film med Nikki Lane är en renodlad intervju där hon för Klas Ekman bland annat förklarar varför hon valde att göra om skivan hon först hade spelat in med Jonathan Wilson, hur hon hamnade i Nashville och varför »Highway Queen« - lätt - är värd tvåhundra svenska kronor.

Och missa nu inte »You Can’t Talk to Me Like That« och »Big Mouth«, de båda låtar vi spelade in med henne.

 

Nya recensioner: Jens Lekman, Nikki Lane med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 17 februari 2017, 11:09
ÅSIKT

sajtbildvecka72017.pngVi manglar vidare med nästa nummer men kunde inte gärna låta bli att avge synpunkter på några av veckans albumsläpp.

 

Ryan Adams: Prisoner

Henrik Svensson hör om en artist som fortsätter vägra att spela med i alla förväntningar.

 

Johnossi: Blood Jungle

Just när arenahousevågen är på väg att svepas bort kommer Johnossi med sin egen lite rockigare variant. Johan Apel Röstlund övertygas väl inte direkt.

 

Nikki Lane: Highway Queen

En omtumlande, rolig, vacker, sorgsen, kaxig, upplyftande livsresa. Inför Nikki Lane faller Pierre Hellqvist ner på knä av vördnad.

 

Jens Lekman: Life Will See You Now

Fredrik Thorén konstaterar att Jens Lekman skriver sina bästa och finaste sånger på tio år.

 

Strand of Oaks: Hard Love

Hög tid för Tim Showalter att välja väg, anser Klara Grape.

 

Tidigare recensioner här.

Johnossi utanför boxen
Av Anders Dahlbom   
Torsdag 16 februari 2017, 16:32
INTERVJU

JOHNOSSI2017.jpg .jpgFredag den här veckan innebär släppdag för det femte albumet från Johnossi. Till Sonic #89, sista numret i fjol, gav duon Anders Dahlbom en liten försmak på skivan ifråga och kom då bland annat att vidröra såväl Håkan Hellström som Jocke Berg. Nu när »Blood Jungle« (alltjämt obetitlat när texten nedan skrevs, för den som händelsevis undrar) är på väg ut känns det väl lämpligt att här på sajten dela med oss av artikeln ifråga.

 

2017 är redan inrutat för Johnossi. Rockduon har en full kalender framför sig med turnéer, resor och pressåtaganden. Anledningen är Johnossis ännu obetitlade femte album som släpps i februari. En platta producerad av Tobias »Astma« Jimson och Michel »Rocwell« Flygare, som annars ingår i Nonono och som aldrig jobbat med ett rockband tidigare (bland deras klienter märks Petter, Ison & Fille och Beatrice Eli).

   - Den vanliga rockvärlden är vi bekväma med, den är väldigt friktionsfri, säger Johnossis trummis Oskar »Ossi« Bonde. Såvi ville inte det. Vi ville ha en utmaning.

Det har ni sagt inför varje skivsläpp.

- Det är sant, inför varje skiva har vi en tanke att göra saker påolika sätt, säger Ossi. Det kan vara hur vi spelar in eller hur lång tid vi tar påoss. Den här gången tänkte vi utanför boxen med producent och produktion.

Läs mer...
Sonic Sessions: Nikki Lane »Big Mouth«
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 15 februari 2017, 13:12
SONIC SESSIONS

I dag är dagen då Sonic ger er en helt ny, ännu inte släppt Nikki Lane-låt i den andra delen av vår Sonic Sessions med henne. Hur fint är inte det? Förnämlig är den också. Hårt drivande och njutningsfullt väderbitna »Big Mouth« återfinns på det album som släpps på fredag och som går under titeln »Highway Queen«. Men det avskalade Sonic Sessions-utförandet är exklusivt och går bara att höra i filmen nedan.

  Har du förresten ännu inte tagit del av del 1, bestående av låten »You Can't Talk to Me Like That«, finns den här. Även den grym. På fredag väntas episod 3 där Klas Ekman intervjuar Nikki Lane. Och samma dag recenserar vi »Highway Queen« så klart.

 

Sonic Sessions: Nikki Lane »You Can't Talk to Me Like That«
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 13 februari 2017, 09:33
SONIC SESSIONS

nikkilane2017.jpgNikki Lane, en highway queen som kastat trygghet och konventionellt liv överbord för ett artistliv på vägarna där saker och ting aldrig riktigt går som de ska.

Men, det finns saker som väger upp. Eller som Waylon sjöng i en av hennes favoritlåtar: »I got my name painted on my shirt/I ain't no ordinary dude, I don't have to work.«

I maj förra året rullade Nikki Lane med entourage in i Stockholm och det blev av olika anledningar en lätt kaotisk kväll att minnas.

Alldeles, alldeles innan Nikki med musikerna Alex Munoz och Erika Wolf sprang upp på scen på Scandic Grand Central i city hann de, på håret men ändå, spela in Sonic Sessions några kvarter bort på Kungsholmen. De gjorde två låtar, en gammal och en ny, och vidare satt Nikki ner för en pratstund med Klas Ekman.

På fredag släpps Nikki Lanes tredje album »Highway Queen«, en skiva som inte har några några som helst problem med att verifiera varför den Greenville, South Carolina-bördiga, numera Nashville-boende stilikonen helt på sina egna villkor vårdar en karriär, ett följe och inte minst en persona som kan ta henne hur långt som helst. Oborstad men charmig outlawcountryattityd parad med sublimt whiskeytonad sandpappersröst och otvetydigt karaktäristiska låtar. Det är sannolikt bara en tidsfråga innan hon publikmässigt är på samma nivå som, säg, Sturgill Simpson och Jason Isbell.

På »Highway Queen«, som släpps på fredag och då också recenseras här på sajten, har hon skött produktionen själv (om än med viss hjälp av maken och artisten Jonathan Tyler). Efter att ha påbörjat inspelningar med Father John Misty-vapendragaren Jonathan Wilson kände hon, inte minst som hon bakom sig hade två album där hon jobbat med »starka män« och distinkta producenter som Dave Cobb och Dan Auerbach, att det kanske var dags att sätta sin egen prägel på slutresultatet. Det har hon lyckats med.

Först ut i vår tredelade Sonic Sessions med Nikki Lane är »You Can’t Talk to Me Like That«, en av många favoriter från förra albumet »All or Nothin’«. På onsdag följer ytterligare en låt, då en ny sådan, och på fredag intervjufilmen.

Bra grejer, titta gärna.

 

Nya recensioner: INVSN, Tinariwen med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 10 februari 2017, 07:13
ÅSIKT

sajtbildvecka6.pngDet börjar närma sig artikellämning till vad som ska bli årets första pappersutgåva av Sonic, varför vi har bråda dagar med att få alla bitar att sitta. Än så länge sitter det mesta ganska... löst. Men! I väntan på att vi får ordning på det som ska bli ännu ett extratjockt specialnummer (Los Angeles!) langar vi fram recensioner här på sajten.

 

INVSN: The Beautiful Stories

Johan Apel Röstlund hör ett band som rör sig från något lite anonymt till något riktigt relevant.

 

Syd: Fin

Ett, konstaterar Özgür Kurtoğlu, mestadels snyggt, underhållande och intressant album från The Internet-medlem på soloutflykt.

 

Tinariwen: Elwan

Slowmotionblues från det bortglömda landet. Japp, Tinariwen är tillbaka. PM Jönsson kan inte göra annat än gilla, men efterlyser nya grepp.

 

Tidigare recensioner här.

Gitarrhjälte hela vägen
Av Anders Dahlbom   
Torsdag 9 februari 2017, 21:01
KRÖNIKA

robertdahlqvist.jpgFörra veckan nåddes vi av beskedet att artisten och gitarristen Robert »Strängen« Dahlqvist gått bort. Personer som kände honom pratar med Anders Dahlbom om en kille som var ett med sitt instrument.

 

En ödmjuk och varm person. En charmig och jordnära snubbe. En rockstjärna som var ett med gitarren. Det finns många sätt att beskriva Robert »Strängen« Dahlqvist som förra veckan hastigt gick bort.

Strängen var mannen bakom Thunder Express, som senare försvenskades till Dundertåget, och som även hann släppa en soloskiva i eget namn. Vidare spelade han med Diamond Dogs och Stefan Sundström. Förra året singeldebuterade han under smeknamnet Strängen. En fullängdare var planerad och påbörjad när han avled.

De flesta rockfans minns nog ändå främst Strängen som medlem i The Hellacopters, som han ingick i från 1999 fram till att bandet la ner 2008. Strängen bidrog till att Hellacopters under de där åren inte bara var utan även såg ut som ett av världens bästa rockband. På scen var han en naturlig gitarrposör full av energi, en sista pusselbit i organismen Hellacopters där alla delar var lika mycket värda.

Läs mer...
Min skivsamling: Dennis Lyxzén
Av Anders Dahlbom   
Onsdag 8 februari 2017, 12:29
INTERVJU

DennisL.jpgPå fredag släpper utsökta Umeå-rockcombon INVSN nytt album, »The Beautiful Stories« Den med bara ett uns koll vet att Refused-frontfiguren Dennis Lyxzén även utgör en vital del av INVSN. Den med bara ett uns koll vet också att Anders Dahlbom till Sonic #86 hälsade på hemma hos Dennis Lyxzén och där pratade med honom om skivsamlande. Ett lite för underhållande samtal för att inte släppas ut i full frihet här på sajten (foto: Andreas Nilsson).

 

- Om du undrar varför jag har alla de här skivorna, säger Dennis Lyxzén och går bort till en av alla skivhyllor som pryder hans stora vardagsrum på andra våningen i en träkåk i Umeå.

Ur hyllan tar han fram tre olikfärgade vinylskivor med Minor Threat, utgivna på bandets legendariska DIY-bolag Dischord. En grön, en gul, en blå.

- Jag har inte det röda omslaget som du ser, det biter lite. Men titta här, säger han och lyfter på ena pappersfliken till det blå omslaget där limmet lossnat. Under fliken har någon skrivit »flex your head« med kulspetspenna.

Läs mer...
Tio videor just nu: Säkert, Chance The Rapper med flera
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 7 februari 2017, 22:15
TIPS

Little Bandit: Bed of Bad Luck 


Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 31 - 40 av 3398
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner