©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

LA-listan, ljudspåret
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 31 mars 2017, 18:24
TIPS

LAlistan.pngEtt av huvudinslagen i vårt just utkomna LA-nummer - Sonic #90 som dess officiella namn lyder - är en lista över 159 klassiska LA-album. Självklart måste dylik publicering åtföljas av en spellista. Till denna har vi plockat två låtar från varje inkluderat album, med några undantag (helt enkelt för att låtar helt eller nästan helt saknas i Spotify-sortimentet - i Geraldine Fibbers-fallet tvingades vi exempelvis välja alternativa versioner från skivan ifråga, albumversionerna står ej att finna), och vi låter spellistan börja på plats 159 för att därefter sakta men säkert röra sig mot toppen.

Läs mer...
Kärleksfullt och gripande porträtt
Av Johan Jacobsson   
Fredag 31 mars 2017, 12:58
TIPS

I CALLED HIM MORGAN_1.jpgI dag har Kasper Collins film »I Called Him Morgan« svensk biopremiär. Redan i Sonic #89 uppmärksammade Johan Jacobsson filmen som varje musikintresserad individ bör spana in. Så, helt enkelt läge att reprisera den lilla blänkaren här på sajten.

 

2016 har varit ett bra jazzdokumentärår.

I augusti släpptes Adam Kahans »Rahsaan Roland Kirk: The Case of the Three Sided Dream« på DVD, i september gick Sara Fishkos »The Jazz Loft According to W. Eugene Smith« upp på en handfull utvalda biografer, i oktober visades David Tarrodis »Filmen om Esbjörn Svensson« på SVT, i november hölls det galapremiär för Kasper Collins »I Called Him Morgan« på Skandia i Stockholm...

Läs mer...
Nya recensioner: Bob Dylan, Kelly Lee Owens med mera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 30 mars 2017, 23:48
ÅSIKT

sajtbildvecka132017.pngDu har köpt #90, vårt extratjocka LA-nummer? Om inte, beställ! Medan du inväntar din tidning kan du läsa veckans giv av recensioner:

 

Chicagojazzen: Ständut Black 

Ju stökigare och meckigare desto bättre. PM Jönsson hör en superbegåvad skelleftebo vars kreativitet flödar. 

 

Jessi Colter: The Psalms 

Lenny Kaye och Waylon Jennings-förknippad countrystorhet i udda men synnerligen givande kollaboration, om ni frågar Pierre Hellqvist. 

 

Bob Dylan: Triplicate 

Tony Ernst om en cirkel som sluts. 

 

Nino Keller: The Hunt 

Det filmiska och de effektiva melodierna. Det tar PM Jönsson med sig härifrån. 

 

Kelly Lee Owens: Kelly Lee Owens 

Mellan smygtechno och svallande ljudlandskap och en del annat, där återfinns Kelly Lee Owens. Sara Berg gillar det mesta. 

 

Tidigare recensioner här.

 

Tio videor just nu: Mac DeMarco, Ossler med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 30 mars 2017, 18:12
TIPS

ShitKid: Tropics

 

Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 26 mars 2017, 13:14
TIPS

sonicspellista170326.pngSONIC-SPELLISTAN 2017-03-26

Lillie Mae: Honky Tonks and Taverns

Julien Baker: Distant Solar Systems

Ossler med Slowgold: Helsingborg 

Kendrick Lamar: The Heart Part 4 

Avantgardet med El Perro del Mar: Nu vill jag må 

Ulf Stureson: Gräs och syra

Downtown Boys: Somos Chulas (No Somos Pendejas) 

Nightmen: Be My World 

Läs mer...
Nya recensioner: Drake, Ossler med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 24 mars 2017, 15:10
ÅSIKT

sajtbildvecka122017.pngSonic #90 är ute, solen skiner och det är fredag. Vad mer kan vi göra? Jo, vi kan ge er veckans recensioner. Att dessa levereras lite senare än vanligt beror på massa saker men framför allt kan det förklaras med att Avantgardets rockshow i går intog Stockholm och gjorde oss... möra. Det är som det ska.

 

Drake: More Life 

En superstjärna i toppform, tycker Fredrik Thorén.

 

The Jesus And Mary Chain: Damage and Joy

En inte oäven men knappast felfri återkomst, enligt Johan Jacobsson. 

 

Valerie June: The Order of Time 

Pierre Hellqvist menar att Valerie June härmed avancerar från artist till artist

 

Ossler: Evig himmelsk fullkomning 

Johan Apel Röstlund berörs av Osslers sjunde album.

 

Tidigare recensioner här

 

Tradition med en twist
Av Jenny Bergquist   
Torsdag 23 mars 2017, 07:35
INTERVJU

vj1.pngvj2.pngHon är americana-yrvädret som 2013 drog fram med »Pushin’ Against a Stone«. Nu är Valerie June tillbaka med än mer förnämliga albumet »The Order of Time« (recenseras här på sajten i morgon). Vilket fick oss att leta reda på Jenny Bergquists fina porträtt (foto: Michael Steinberg) från Sonic #68/2013.

 

I förgrunden, ett fält med knähögt gräs som viker sig fram och tillbaks i vinden, och längre bort, på andra sidan fältet, en sliten bondgård. Ett nedgånget hus med flagnande vit färg. Verandan är tom, inga människor syns till, och det enda ljud som hörs är från en nätdörr som står och slår. Men stillheten är falsk, här har någonting just hänt. Något oåterkalleligt och blodigt.

  - Jag kan se en situation, något som händer, men det är så långt jag går, för det är väldigt våldsamt och illa och jag tycker inte om det. Du vet de där klassiska 

Läs mer...
Arton minuter med Laura Marling
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 21 mars 2017, 13:37
INTERVJU

LauraMarling.jpg»Semper Femina«, latin för »alltid kvinna«, är hennes sjätte album och jämte rysaren »Once I Was an Eagle« det hittills bästa ur Laura Marlings högkvalitativa diskografi. Med skivan cementerar sig den åter London-stationerade tjugosjuåringen som en av vår tids främsta singer-songwriters och lätt en av genrens skarpaste stilister. I en recension härom veckan skrev jag: » Hon kan låta ung och sökande i ena sekunden, för att i nästa vara livsluttrat blasé. Skiftningarna är subtila, inget hon gör en stor grej av, men de finns där - både lågintensiva och hypereffektiva.«

Annorlunda uttryckt; hög tid att ta reda på mer. Jag slog Laura en signal.

Du låter fokuserad men samtidigt väldigt avslappnad på den här skivan.

  - Jag är nog mer avslappnad överlag numera men det speglar också hurdana inspelningarna var. Jag kände mig trygg med [producenten] Blake Mills. Han är fenomenal. Han visste precis hur han skulle förverkliga den ljudbild jag såg framför mig.

Läs mer...
Från tröskverk till raket
Av Pierre Hellqvist   
Söndag 19 mars 2017, 09:05
ÅSIKT

chuckchuckchuck.jpgRock’n’roll har lämnat oss. Det vill säga Chuck Berry. Med anledning av detta publicerar vi en något modifierad version av en recension på den Bear Family-utgivna boxen »Rock and Roll Music – Any Old Way You Chose It« som publicerades i Sonic #78/2014.

 

Än i dag läggs det fram påståenden om att vita snodde rock’n’roll från svarta. Det är givetvis snömos. Man kan inte ta en genre från någon annan. Helt enkelt för att ingen kan sägas äga en genre. Alla musikaliska stilar är resultatet av påverkan från alla möjliga håll, ungefär som länder i årtusenden har präglats av intryck »utifrån«. Den musiker eller konstnär som använder impulser från någon annan - med annan bakgrund eller inte - lyfter på hatten till dennes gärning. Det är ett erkännande.

Kanske det största som finns. Musik i sin själva natur överbygger barriärer, gränser, hudfärger, principer. (Hur musikbranschen sedan behandlat somliga svarta - och vita - artister och låtskrivare är en annan sak.)

Läs mer...
Satte sväng till svensk rockmusik
Av Jan Gradvall   
Lördag 18 mars 2017, 20:36
TIPS

Hagstrom.pngVi nås i kväll tyvärr av beskedet att Micke Hagström har gått bort. Micke vem? undrar ni kanske. I Sonic #76 berättade Jan Gradvall historien om en sorgligt bortglömd nyckelfigur i svensk pophistoria.

 

Måndagen den 28 juli 2014 har jag skrivit i min almanacka: »Ring C. Falk«. Det var min första arbetsdag efter semestern. Det var då jag och Christian Falk skulle höras igen. Vi hade tidigare på sommaren bestämt att träffas och göra en intervju för Sonic som enbart skulle handla om hans musik.

Det blev inte så. Fem dagar innan, den 24 juli, började det burra i min telefon vid solstolen i Frankrike. Det var tidningar och radio som berättade att Christian Falk var död och ville att jag skulle uttala mig. Jag tackade nej.

Det jag i första hand ville prata med Christian Falk om var den singel och det album han gjorde med Micke Hagström i början av åttiotalet.

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 11 - 20 av 3398
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner